Που χρησιμοποιείται;

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Α’

 

Ο αέρας σε εσωτερικούς χώρους είναι συνήθως χαμηλής ποιότητας εξαιτίας εσωτερικών και εξωτερικών ρυπογόνων παραγόντων, με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνος για τον άνθρωπο που τον αναπνέει. Στις πηγές των ρύπων εξωτερικής προέλευσης περιλαμβάνονται: πολυσύχναστες οδοί, σταθμοί λεωφορείων, χώροι στάθμευσης δίπλα σε κτίρια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, αεροδρόμια, εργοστάσια και βιοτεχνίες, καλλιέργειες και άλλα. Τα συστήματα κλιματισμού που δεν συντηρούνται σωστά, τα υλικά γραφείου και κατασκευαστικά υλικά, τα φωτοτυπικά μηχανήματα και οι εκτυπωτές laser μετατρέπονται σε πηγές ρύπων που εκπέμπονται σε μορφή στερεών σωματιδίων ή αερίων στους εσωτερικούς χώρους.

 

Το Σύνδρομο Άρρωστων Κτιρίων (Sick Building Syndrome – SBS) απαντάται συχνά ως αποτέλεσμα της ρύπανσης. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ορίζει το σύνδρομο ως “αιφνίδια προβλήματα υγείας που φαίνεται να σχετίζονται με τον χρόνο παραμονής στο κτίριο”. Σε άτομα με το σύνδρομο αυτό συχνά δεν μπορεί να διαγνωσθεί μία συγκεκριμένη ασθένεια.

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Β’

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ πολλοί παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση SBS, τα προβλήματα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους προκύπτουν σε τουλάχιστον 30% των κτιρίων επαγγελματικής χρήσης.

 

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Lawrence Berkeley National Laboratory, αναφέρεται ότι 23% των εργαζόμενων σε γραφεία αντιμετωπίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με το σύνδρομο SBS, και η αποδοτικότητα στην εργασία τους μειώνεται σε γενικές γραμμές κατά 2%.

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Γ’/p>

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΕΡΑ;

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ

ΜΕΛΕΤΕΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ